O nama

Institut za medije je projekt interdisciplinarno orijentiranih intelektualaca regije jugoistoka Europe. Zamišljen je kao projekt koji se iz nukleusa analiza dimenzije medijskih posredovanja, preko razvijanja svijesti o nužnosti ekologije medija – želi uzdići do respektabilne znanstveno-istraživačke institucije.

Svaki je početak težak, ali i inspirirajući i obećavajući.

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake da nam se pridruže na nekom od projekata kojima smo suorganizatori, odnosno da predloži projekte koji bi odgovarali profilu naše institucije.

  

Zašto Institut za medije JI Europe?

- Jer smo svjesni pogubnog utjecaja medija na iskustvo suvremenog čovjeka, ali i emancipatorskih mogućnosti slobodnih medija.

- Jer smo svjedočili instrumentaliziranju medija, a vjerujemo u nužnost njihove neovisnosti.

- Jer je slika svijeta u kojoj živimo sve više medijska slika svijeta, a u njoj je ljudsko biće svedeno na ulogu, medijski sadržaj – objekt.

- Jer smatramo da biti znanstvenikom znači prije svega rješavati bitne probleme svog vremena, a mediji su postali horizont umnažanja svih problema suvremenog čovječanstva.

- Jer su mediji upravo u JI Europi pokazali kako i koliko uspješni mogu biti u kontaminiranju sredina u kojima posreduju stvarnost

- Jer je pitanje ekologije medija središnje pitanje medija, a pitanje medija središnje pitanje dublje shvaćene ekologije ljudske svijesti.

- Jer su mediji ključno sredstvo za uspostavljanje demokratskih ljudskih zajednica.

- Jer smatramo da treba ujediniti istraživačke, teorijske, kreativne i druge napore u osmišljavanju udruživanja u projekte koji će trasirati put nove medijske osviještenosti, potrebne aktualnom nam trenutku.

 

Predsjednik udruge:

prof.dr.sc. Goran Popović

 

Tajnik udruge:

Krešimir Androić
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Koordinator događanja:

Marina Baralić
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob: 095/268-2689

 

Članovi udruge:

prof. dr. sc. Sead, Alić, doc. dr. sc. Slobodan Hadžić, doc. dr. sc. Ivan Balabanić,
dr. sc. Ksenija Žlof, dr. sc. Zoran Bručić, doc. dr. sc. Daria Mustić

 
 
 
 

Free Joomla! template by L.THEME